KAJ JE ŠOLA IDEJ?

Šola Idej je lep in zanimiv prostor s pridihom odličnosti in se nahaja v imenitni hiši z bogato zgodovino, zgrajeni leta 1850. Zgradba se je dolgo imenovala po svojem graditelju Krištofu Hostniku- Krištofova hiša oziroma Pri Krištofu ter je bila namenjena potujočim gostom. V njej je prespal celo cesar Franc Jožef s svojim številnim spremstvom, ko je leta 1883 obiskal smodnišnico in kopališče v Kamniku. Zgradba se omenja tudi kot prvi hotel v Kamniku, vendar pa so hišo zaznamovale še druge dejavnosti iz preteklosti. Pred drugo svetovno vojno je bila v poslopju Hranilnica in posojilnica, kasneje tovarna Eta, nato pa tudi šola. V novejšem obdobju pa je hišo najbolj zaznamovala tkalnica Ideja, ki jo je pred približno tridesetimi leti temeljito obnovila in je zgradba dobila današnji izgled.

Ime Šola Idej je sestavljenka dveh dejavnosti, ki sta zaznamovali to zgradbo (šola, tkalnica Ideja).

PONUDBA 

Najem prostora

Prostor omogoča izvedbo najrazličnejših dogodkov; posvetov, seminarjev, delavnic, okroglih miz, predavanj ter poslovnih in družabnih srečanj. Udeležencem omogoča prijetno in prijateljsko druženje ter izmenjavo strokovnih mnenj in izkušenj. Primeren je za manjšo skupino oseb (12-16) ali več, odvisno od dejavnosti, ki se izvaja. Naročniku lahko ponudimo tehnično sodobno opremljen prostor po konkurenčnih cenah od prve zamisli pa do končne izvedbe ali pa samo najem prostora, ki se nahaja v imenitni stari hiši z bogato zgodovino, kar je tudi nekaj očarljivega .

Prodaja in razstavljanje slik

Prostor je prav zaradi svoje zanimive arhitekture namenjen tudi  galerijski dejavnosti. Šola Idej ponuja umetniška dela številnih likovnih umetnikov, avtorjev različnih generacij, ki  vsak zase nagovarja s svojo likovno govorico. Imamo lepo zbirko  umetniških del priznanih ustvarjalcev; Petra Adamiča, Vojka Aleksiča, Azite Bijol Hedayati, Rajka Čubra, Črtomira Freliha, Lada Jakše, Maksa Koželja, Nine Koželj,  Aladina Lanca, Lojzeta Perka, Tomaža Perka, Dore Plestenjak, Barbare Ravnikar, Rajka Slapernika, Franceta Slane itd.